Bokning för: Vår 2019: Mat & Vinresa till Toscana (FULLBOKAD)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Vår 2019: Mat & Vinresa till Toscana (FULLBOKAD)

Information

Sju Dagar i Toscana Italien!

Mat och Vinresa till VILLA Il Paradisino & Florens den 23/4-30/4 2019

Se http://www.villailparadisino.it/

Det här är vårt absoluta favoritresemål, som vi nu återvänder till för femte gången. En underbar miljö och ett fantastiskt mottagande av familjen Belloni Filippi i närheten av Florens, (10-15 min med tåg), ger många möjligheter till fantastiska upplevelser. Du bor i en lugn och rofylld miljö, innanför murarna. Programmet är ganska fritt, så att man ska ha möjlighet att göra, det som känns bäst och inga utflykter ingår i priset!

Tisdagen den 23/4

09.35 Avresa Flyg Stockholm Skavsta FR1636
12.25 Ankomst Pisa

Vi blir hämtade på flygplatsen och åker till Sesto Fiorentino för incheckning på VILLA Il Paradisaino och vi äter något gemensam på kvällen, som var och en betalar.

Onsdagen den 24/4

Dagen är fri. Förslag till dem som vill. Åka till Volterra i Toscana, som år en stad med 11,000 invånare i provinsen Pisa. Viktigt etruskisk stad (gamla och mystiska civilisationer som levde och regerade i Toscana innan romarna) och sedan romersk stad med det latinska namnet Volaterrae. Den hade sin storhetstid under det trettonde århundradet, då den nådde sin högsta utveckling. Staden har dock påverkats av en fruktansvärd plåga 1348 när en tredjedel av befolkningen dog och lämnade Volterra ensam och försvarslös mot de ambitioner som en mycket mer kraftfulla Florens hade mot dem. Se Volterra i Toscana  http://volterra.se/ Eller

Eventuellt Vinprovning
Smaka på viner från Chiantis vinland på en 6-timmars eftermiddagstur. Besök 2 lokala vingårdar och låt dig uppslukas av det pittoreska toskanska landskapet. Provsmaka lokala produkter, såsom kallskuret, och se fästningen i Monteriggi

Torsdagen den 25/4 (Kväll)

Pizza ”Marathon” med medföljande efterrätt och en halvflaska av gårdens egna röda vin per person. vi dukar ett bord i trädgården framför den vedeldade ugnen från XVI-talet där vi förbereder ca 8 olika slags gourmetpizza och focaccia med mycket speciell topping (zucchini blommor och burrata ost, rucola stracchino ost färska tomater och bresaola; potatis rosmarin buffalo mozzarella; taggiasca oliver, färska tomater, Pantelleria capers, äggplanter och gorgonzola ost ect. Pizzorna kommer att vara basen för att få dem att smaka på italienska gourmetredienser. Så gott!

Fredagen den 26/4

Dagen är fri, bara njuta av trädgården och poolen, på VILLA Il Paradisaino.

Eller, besöka en vän till Constanza, som äger en vacker vinodling i Montalcino,

Se http://www.montalcinowinetours.com/en/ De har också ett ridcenter (montalcino centro equestre) inuti vinodlingen och vi kan besöka gården för hästridning och vinprovning, En dagsutflykt.

Lördagen den 27/4 eller en annan dag

De som vill kan besöka Florens och träffa vår härliga vän Elena, http://florencewithflair.com/ Elena som är en fantastisk guide, tar med oss till plastser i Florens, som ingen annan hittar!

Söndagen den 28/4

Dagarna är fri!

De som vill, kan ut och cykla, vandra, eller bara njuta på VILLA Il Paradisaino

Se https://www.getyourguide.se/destinationer/toscana-l558/

Måndagen den 29/4

Matlagningskurs med Costanza!

Priset som Ni betalat inkluderar trädgårdstur, matlagningskurs, recept, mellanmål under matlagningskursen, rundtur i villan, middag. bordsvatten och kaffe. Vid middagen serveras 3 aptitretare, 1 första kurs, 1 andra kurs och 2 rätter och 1 efterrätt. Vin ingår per person: ett glas organiskt DOCG Prosecco di Valdobbiadene, en halv flaska av gårdens röda vin, ett glas Vin Santo dessertvin.

Matlagningskurserna börjar vanligtvis på eftermiddagen ca 3 pm med en trädgårdstur där vi går runt på fältet på gården för att välja grönsaker och färska örter från trädgården där vi förklarar jordbrukshistoria och metoder som vi använder på gården.

Efter denna första timmen går vi i huvudvillaen, deras familjebostad sedan 1800-talet och i ett mycket vackert och stort kök lagar vi en meny med 5 kurser, florentinska familjen recept med färska ingredienser från vår trädgård och lokala marknader, främst organiska. Vi förbereder för en aptitretare, en förrätt, en kötträtt och 1 efterrätt.

Vi erbjuder våra gäster möjlighet att välja den florentinska menyn för klassen, allt kommer att förberedas med egendomens olivolja och åtföljas av deras eget vin. Menyn och kokbok, för vad vi gör under matlagningen, ingår för alla på engelska.

Efter matlagningen blir det en ”speciell rundtur” på några av rummen i huvudvillan. Middagen serveras på VILLA Il Paradisaino, i ett vackert rum med ljus, blommor och de ursprungliga möblerna från 1700-talet. Det är en unik upplevelse som varar i cirka 7 timmar och ger något av landets historia, ingredienserna och vår förberedelser och vi får vara i matsalen.

Constaza och Serena gör sitt bästa, så att när Ni går hem och då kan säga, att Ni lärt Er något och att Ni verkligen upplevt smaker och kultur i Toscana!

Tisdagen den 30/4

Efter gemsam frukost avresa till Pisas Flygplats

06.30 Avresa Flyg Pisa FR 1637
09.10 Ankomst Stockholm Skavsta

Pris

2-bädds rum 6 900:-/person i dubbelrum, vid minst 12 st deltagare.

I priset ingår: Övernattning sju nätter på VILLA Il Paradisaino, Matlagningskurs, Pizza afton och Reseledning.

Flyg till Pisa från Skavstad T/R via Ryanair, får var och boka själva, om Ni inte vill ha hjälp av mig. Ryanair kostar idag 1 646:- inkl, en incheckad väska per person! Taxi resan T/R Pisa VILLA Il Paradisaino(ca. 1 timmas färd) kostar ca. 45 Euro per person! Varje heldags utfärd till vingård eller annan utflykt, med taxi kostar ca.40 Euro per person! Sist vi var där har vi mest åkt tåg, till en rätt billig penning.

 

Anmälan Genom att betala in 3 000:-/person som anmälnings avgift På ”Nytt”BG-nr 53091633 eller ”Nytt” Bankkonto Swedbank 84806,694 204 965-8, skriv ”Toscana april”, samt ditt namn.

Vi kommer att använda principen, ”Först till kvarn, får först mala”, så anmäl Er, max 14 st. deltagare!

 

Med hopp om en trevlig resa!

Lars-Gunnar Samuelsson & Annika +46 70-56 75 190

Mer information

  • Avresa : 23 april, 2019
  • Hemkomst : 30 april, 2019
  • Reslängd : 7 Dagar, 7 Nätter
  • Person : Pris för 2, per person
  • Tillgänglighet: Fullbokad
  • Pris : 6900kr
  • Destination : Toscana, Italien

I priset ingår:

Övernattning sju nätter på VILLA Il Paradisaino, Matlagningskurs, Pizza afton och Reseledning

+46 70-56 75 190

Rekomenderade resor

5 Dagar & 4 Nätter Start From 5200kr

Resa till Lettland

Boka nu

7 Dagar & 6 Nätter Start From 8000kr

Höst 2019: Mat & Vinresa till Toscana Italien

Boka nu

5 Dagar & 4 Nätter Start From 5200kr

Annorlunda Gotland med Lena i 5 dagar

Boka nu