Bokning för: Mat & Vinresa till Toscana (fullbokad)Jag medveten om att jag bokar en Mat & Vinresa till Toscana och jag är medveten om att jag behöver betala bokningsavgiften på 2500kr, för att bokningen ska bli bekräftad. Jag är också medveten om att resan kostar 8800kr för 1 person.

Ni kommer att få all betalningsinformation, samt en bokningsbekräftelse på mejlen.

Mat & Vinresa till Toscana (fullbokad)

Information

Sju Dagar i Toscana Italien!

Mat och Vinresa till VILLA Il Paradisino & Florens den 18/9-24/9 2018

Se http://www.villailparadisino.it/

Det här är vårt absoluta favorit resemål, som vi nu återvänder till för fjärde gången. En underbar miljö och ett fantastiskt mottagande av familjen Belloni Filippi och i närheten av Florens, (10-15 min med tåg), ger många möjligheter till fantastiska upplevelser. Du bor i en lugn och rofylld miljö, innanför murarna. Programmet är ganska fritt, så att man ska ha möjlighet att göra, det som känns bäst!

Tisdagen den 18/9

14.25 Avresa Flyg Kastrup Köpenhamn
16.40 Ankomst Florens

Vi blir hämtade på flygplatsen och åker till Sesto Fiorentino och incheckning på VILLA Il Paradisaino

Onsdagen den 19/9

Dagen är fri. Eventuellt till Volterra i Toscana, som år en stad med 11,000 invånare i provinsen Pisa. Viktigt etruskisk stad (gamla och mystiska civilisationer som levde och regerade i Toscana innan romarna) och sedan romersk stad med det latinska namnet Volaterrae. Den hade sin storhetstid under det trettonde århundradet, då den nådde sin högsta utveckling. Staden har dock påverkats av en fruktansvärd plåga 1348 när en tredjedel av befolkningen dog och lämnade Volterra ensam och försvarslös mot de ambitioner som en mycket mer kraftfulla Florens hade mot dem. Se Volterra i Toscana  http://volterra.se/ Eller

Eventuellt Vinprovning
Smaka på viner från Chiantis vinland på en 6-timmars eftermiddagstur. Besök 2 lokala vingårdar och låt dig uppslukas av det pittoreska toskanska landskapet. Provsmaka lokala produkter, såsom kallskuret, och se fästningen i Monteriggi

Torsdagen den 20/9 (Kväll)

Pizza ”Marathon” med medföljande efterrätt och en halvflaska av vårt röda vin per person. vi dukar ett bord i trädgården framför den vedeldade ugnen från XVI-talet där vi förbereder ca 10 olika slags gourmetpizza och focaccia med mycket speciell topping (zucchini blommor och burrata ost, rucola stracchino ost färska tomater och bresaola; potatis rosmarin buffalo mozzarella; taggiasca oliver, färska tomater, Pantelleria capers, äggplanter och gorgonzola ost ect. Pizzorna kommer att vara basen för att få dem att smaka på italienska gourmetredienser. Så gott!

Fredagen den 21/9

Dagen är fri och de som vill kan besöka ”Bondens Marknad” i Sesto Fiorentino.

Eller bara njuta av trädgården och poolen

På VILLA Il Paradisaino

Lördagen den 22/9

Dagen är fri och de som vill kan besöka Florens och träffa vår härliga vän Elena, http://florencewithflair.com/

Elena som är en fantastisk guide, tar med oss till plastser i Florens, som ingen annan hittar!

Söndagen den 23/9

Dagarna är fri!

De som vill, kan ut och cykla, vandra, eller bara njuta på VILLA Il Paradisaino

Se https://www.getyourguide.se/destinationer/toscana-l558/

Måndagen den 24/9

Matlagningskurs med Costanza!

Om du också älskar italiensk mat bör du ta tillfället i akt och lära dig mer om den toskanska maten. Vi börjar med att plocka råvarorna från trädgården och sedan lagar ni en 4-rätters meny tillsammans som ni sedan kan avnjuta i vår vackra matsal. Perfekt både för par eller som gruppaktivitet. För barn kan vi arrangera pizzabakning under sommarsäsongen. ”Bästa restaurangen i Italien” – ja så uttryckte sig en gäst nyligen. Välkommen in i familjens Bellonis kök, njut av dofterna och smaka familjerecepten. Vi serverar vårt eget vin och färska grönsaker från gården.

Matlagnings kursen börjar vanligen runt 3 pm med en trädgårdstur, Constanza visar träden, grönsaksgården och plocka grönsaker och hon förklarar om de integrerade jordbruksmetoder som de använder på gården. Efter denna första timmen går vi in huvud villan, Deras familje bostad sedan XVIII-talet och i ett mycket vackert och stort kök, där vi  lagar en meny med 5 kurser, florentinska familjen recept och med färska ingredienser från vår trädgård och från lokala marknader, Huvudsakligen organiska. Vi lagar 1 aptitretare, 1 första kurs, 1 kött, 1 rätter och 1 efterrätt.
Constanza erbjuder sina gäster möjlighet att välja den florentinska menyn för gruppen, allt kommer att förberedas med egendomen olivolja och åtföljas av Gårdens eget vin.
Menyn och kokboken för vad du gör under lektionen ingår för alla – på engelska
Strax efter matlagningen (innan vi serverar middag), finns det en ”speciell rundtur” på vissa rum i huvud villan och vi serverar middag i ett vackert rum med ljus, blommor och de ursprungliga möblerna från XIX-talet. Det är en speciell upplevelse och vi kommer att vara med dig i ca 7 timmar.
Klasserna är också lämpliga för barn, Constanza lär ut sina familje recept och hoppas kunna diffusa lite av sina traditioner.
Constanza gör sitt bästa så att när du går hem, har du verkligen lärt dig något och känt Toscana smaker och kultur!
Det är en speciell upplevelse och vi kommer att vara med Constanza i minst 7 timmar.
Priset för 8 personer och inkluderar en trädgårdstur, privat matlagningskurs, mellanmål med vin under matlagningskursen, rundtur i villan och traditionell toskansk middag och dryck som nedan.
Du kommer att serveras 3 aptitretare, 1 första kurs, 1 andra kurs och 2 rätter och 1 efterrätt. Vin ingår per person: ett glas organiskt DOCG Prosecco di Valdobbiadene, en halv flaska vårt röda vin, ett glas Vin Santo dessertvin. Vi har andra viner att sälja som: Rosso och Brunello di Montalcino, Aglianico e Primitivo di Manduria, vitt vin och rosévin. Vi lagar traditionella florentinska familjen recept med den färska ingrediensen från vår trädgård och med andra fantastiska produkter från den lokala marknaden, främst organiska. Denna middag serveras i VILLA Il Paradisaino  stora matsal, vackert rum med ljus!

Tisdagen den 25/9

Efter gemsam frukost avresa till Florens Flygplats

11.30 Avresa Flyg Florens
13.45 Ankomst Kastrup Köpenhamn

Pris

2-bädds rum 7 900:-/person i dubbelrum,vid 8 st deltagare.Tillägg Enkel + 900 kr

I priset ingår: FlygT & Kastrup och Florens. Övernattning sju nätter på VILLA Il Paradisaino, Matlagningskurs och Pizzaafton och Reseledning.

 

Anmälan genom att betala in 2 500 kr så fort som möjligt, för att säkert veta att Ni kommer med, ”Först till kvarn får först mala”, PÅ BG-nr 5344-6621 eller Bankkonto Swedbank 8480-6 903 42 703-1, skriv ”Toscana”, samt ditt namn.

Med hopp om en trevlig resa!

Lars-Gunnar Samuelsson & Annika +46 70-56 75 190

Mer information

  • Avresa : 18 september, 2018
  • Hemkomst : 25 september, 2018
  • Reslängd : 8 Dagar, 7 Nätter
  • Person : Pris för 2, per person
  • Tillgänglighet: 0
  • Pris : 7900kr
  • Destination : Toscana, Italien

Behöver Du Hjälp!

FlygT & Kastrup och Florens. Övernattning sju nätter på VILLA Il Paradisaino, Matlagningskurs och Pizzaafton och Reseledning.

+46 70-56 75 190

Rekomenderade resor

4 Dagar, 3 Nätter Start From 6900kr

Oktober-Festen Bayern/München 2018

Boka nu

2 Dagar, 1 Natt Start From 1390kr

Hockey i Karlstad!

Boka nu

4 Dagar, 3 Nätter Start From 4190kr

Fyra Dagar & Tre Nätter i Italien!

Boka nu

4 Dagar, 3 Nätter Start From 10900kr

Formel 1 Sotji (fullbokad)

Boka nu